Notícies

Ves enrere Puig trasllada a Brussel·les la necessitat de prioritzar els brancs atlàntic-mediterrani i cantàbric-mediterrani per la seua capacitat de generar ocupació

Puig trasllada a Brussel·les la necessitat de prioritzar els brancs atlàntic-mediterrani i cantàbric-mediterrani per la seua capacitat de generar ocupació

- Afirma que la Generalitat dialogarà amb el Govern d'Espanya per a afermar davant la Unió Europea el caràcter prioritari de la planificació d'aquests brancs 

 

Brussel·les (26.06.18). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat a la Comissió Europea la necessitat de prioritzar els brancs del corredor mediterrani que enllacen amb el corredor atlàntic i amb el corredor cantàbric per la importància estratègica i la capacitat de generació d'ús d'aquestes connexions de la xarxa transeuropea. 

En aquest sentit, el cap del Consell ha mantingut una reunió amb el responsable de l'instrument europeu de finançament per a infraestructures CEF 2, Alessandro Carano, membre del gabinet de la comissària de Transports, Violeta Bulc. A la trobada ha assistit també el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig. 

Al final de la trobada, Puig ha afirmat que, respecte al traçat inicial del corredor mediterrani, per part de la Comissió Europea "hi ha una voluntat clara que no hi haja cap canvi de posició respecte al mapa inicial", ja que "la Comissió té clar que el port més important del Mediterrani pel que fa a contenidors no es pot quedar despenjat". 

No obstant això, Puig ha ressaltat que la Generalitat dialogarà amb el Govern d'Espanya, "que ha mostrat la seua voluntat de cooperar amb la Comunitat Valenciana", així com amb el Parlament Europeu i els eurodiputats i les eurodiputades, perquè també s'aferme el caràcter prioritari de la planificació dels brancs mediterrani-atlàntic i mediterrani-cantàbric. 

L'objectiu, segons Puig, és que "abans d'octubre, quan es prenga la decisió final", la planificació del corredor mediterrani "quede absolutament aclarida" perquè "els inversors sàpien que València està absolutament connectada". 

En aquest sentit, el responsable del Govern valencià ha apuntat que "no es pot prioritzar en contra de l'eficiència econòmica i del sentit comú", i ha apostat per "una visió de les infraestructures que done suport a la possibilitat de moviments econòmics que creen treball". 

"El mateix corredor mediterrani, que ací una altra vegada se'ns ha indicat que és un corredor fonamental, bàsic, no pot estar permanentment embossat", ha assenyalat. 

Puig ha afegit que ha de "quedar clar" que la Comunitat Valenciana "és una destinació favorable per a la connectivitat i, per tant, per a les inversions i per a l'ocupació". 

L'agenda del president a Brussel·les ha finalitzat amb una reunió amb el comissari europeu d'Investigació, Ciència i Innovació, Carlos Moedas.