Notícies

Ves enrere Puig presidirà la delegació espanyola davant del Comitè de les Regions i serà membre de la mesa d'aquesta institució

Puig presidirà la delegació espanyola davant del Comitè de les Regions i serà membre de la mesa d'aquesta institució

- El cap del Consell buscarà el màxim consens entre els territoris i defensarà un major protagonisme de les regions en les decisions europees 

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut elegit nou president de la delegació espanyola davant del Comitè de les Regions (CdR) per al període que arribarà fins a la fi de l'actual mandat en 2019. L'elecció del president es realitza per acord de les regions i ciutats que representen a un Estat membre de la Unió Europea en aquest organisme. 

D'aquesta manera, les regions i ciutats espanyoles han triat a Ximo Puig president de la delegació espanyola per al període que ara s'inicia, la qual cosa suposa, a més, que el màxim representant de la Generalitat formarà part de la mesa del Comitè de les Regions, tal com ha ratificat el ple d'aquesta institució que se celebra aquesta setmana a Brussel·les. 

El president de la Generalitat ha expressat el seu agraïment a les diferents comunitats autònomes i ciutats que li han donat la seua confiança perquè presidisca la delegació espanyola davant el CdR. En aquest sentit, ha afirmat que treballarà "amb la màxima voluntat de consens per enfortir la posició comuna espanyola en la institució, però amb una clara consciència de la diversitat i pluralitat dels diferents territoris d'Espanya". A més, ha afegit que espera treballar "constructivament amb la representació permanent d'Espanya davant la Unió Europea". 

Ximo Puig ha ressaltat el compromís europeista del Consell de la Generalitat i la seua voluntat d'incrementar la seua participació en les institucions europees. Amb això, tractarà d'impulsar "un major protagonisme de les regions en les decisions de la Unió Europea i assegurar les polítiques de cohesió". 

Així mateix, ha assenyalat que les regions afrontaran en els propers anys "importants reptes", com la reducció del pressupost comunitari per la eixida del Regne Unit o l'augment del pes de polítiques com a seguretat i defensa, que reduiran els marges de maniobra i tensionarán l'assignació de les diferents partides pressupostàries. 

Finalment, el president Puig ha insistit en la necessitat que les regions amplien també la seua participació en les decisions sobre temes sensibles i en la seua execució, com el desenvolupament de les grans xarxes transeuropees de transport, en referència al corredor ferroviari mediterrani. 

El cap del Consell va comparèixer precisament el passat mes de juny en la Comissió de Política de Cohesió Territorial i Pressupost de la UE (Coter) del CdR, on va presentar l'informe 'El futur del Mecanisme Connectar Europa', del qual va ser ponent.

Fuente: GVA.es