Notícies

Ves enrere La Generalitat assessorarà les entitats valencianes interessades a participar en la primera convocatòria del programa europeu ENI CBC Med

La Generalitat assessorarà les entitats valencianes interessades a participar en la primera convocatòria del programa europeu ENI CBC Med

 

La Generalitat prestarà assessorament a les entitats valencianes interessades a participar en la primera convocatòria de la nova edició del programa Instrument Europeu de Veïnatge - Conca Mediterrània (ENI CBC Med, en les seues sigles en anglés), que comptarà amb un pressupost de 84,6 milions d'euros. 

La convocatòria vigent de projectes emmarcats en aquest programa, finançat per la Unió Europea, es va obrir el passat 18 de juliol i continuarà activa fins al pròxim 9 de novembre. La iniciativa va dirigida a entitats públiques i privades de 13 països (Xipre, Egipte, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Israel, Jordània, Líban, Malta, Palestina, Portugal i Tunísia). 

D'aquesta manera, Presidència de la Generalitat, que acull l'antena del programa ENI CBC Med per al Mediterrani occidental, donarà suport i prestarà assessorament als sol·licitants, a través de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, durant el procés de presentació de projectes. Així mateix, els assistirà en la cerca de socis afins en els altres països elegibles del programa. 

Els projectes que es presenten hauran de tenir un cost comprés entre 1 i 3,5 milions d'euros i, a més, versaran sobre qualsevol de les 11 prioritats d'inversió i els 4 objectius temàtics identificats pel programa: desenvolupament socioeconòmic; suport a l'educació, recerca, innovació i desenvolupament tecnològic; inclusió social i lluita contra la pobresa; i, finalment, protecció del medi ambient i canvi climàtic. 

Jornades informatives 

Amb l'objectiu de difondre la convocatòria vigent del programa ENI CBC Med, la Generalitat ha organitzat al llarg de les últimes setmanes jornades informatives a diferents ciutats de la conca del Mediterrani com València, Marsella, Roma, Malta o Lisboa. 

En aquest context, el passat 20 de juliol es va celebrar una altra sessió per a informar sobre el programa europeu a Tunísia, que va reunir a prop de 300 participants procedents tant d'aquest com d'altres països del Mediterrani. 

Formes de contacte 

Les entitats de la Comunitat Valenciana interessades a presentar un projecte o a participar com a sòcies en un projecte liderat per una altra entitat mediterrània poden contactar amb l'antena del programa ENI CBC Med a València per telèfon o correu electrònic: 

- Vincent Ernoux, 963868173, ernoux_vina@gva.es 

- Joumana Sweiss, 963868172, sweiss_jou@gva.es 

Per a obtenir més informació sobre la convocatòria vigent de projectes, també poden consultar el lloc web del programa ENI CBC Med.