Notícies

Ves enrere Puig destaca els avanços en l'acord per a garantir els drets socials dels valencians al Regne Unit i dels britànics residents a la Comunitat

Puig destaca els avanços en l'acord per a garantir els drets socials dels valencians al Regne Unit i dels britànics residents a la Comunitat

  • El president ha defensat un futur sense aranzels per a mantindre els nivells d'intercanvi comercial valencià amb el Regne Unit 
  • Puig anuncia una segona reunió aquesta tardor a Alacant amb l'equip negociador de la Comissió Europea per al Brexit 

 

Brussel·les. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat els avanços de l'acord per a garantir, després del Brexit, els drets socials tant dels valencians que viuen al Regne Unit com de la colònia britànica resident a la Comunitat Valenciana, una qüestió que ha titlat de "fonamental" perquè "el primer són els drets de les persones". 

El president ha anunciat, després de la seua reunió a Brussel·les amb el líder de l'equip negociador de la Comissió Europea per a l'eixida del Regne Unit de la UE, Michel Barnier, que hi haurà una segona reunió amb ell la pròxima tardor a Alacant. "El Brexit no pot dinamitar Europa, sinó tot al contrari, ha d'ajudar a saber que Europa és l'única alternativa possible per al futur", ha afirmat Puig. 

La Generalitat ha constatat en la reunió d'aquest dimecres l'interés de l'equip negociador per les peticions fetes des de la Comunitat Valenciana relacionades amb els drets de les persones, ha subratllat el president. En aquest sentit, Puig ha destacat la importància de les garanties en els drets socials, fonamentalment pel que fa a la sanitat. 

El cap del Consell ha apuntat que "en el que ja està acordat, que és al voltant del 75 per cent, ja figura clarament aquesta qüestió", i ha recordat que un terç dels britànics que viuen a Espanya ho fan a la Comunitat Valenciana. 
D'altra banda, Puig ha defensat "la necessitat de garantir que, en el futur, no hi haja aranzels" en sectors clau per a l'exportació valenciana, com el sector agroalimentari, la ceràmica o el calçat. 

També s'han abordat els efectes en altres àmbits com la indústria de l'automòbil, i respecte d'això ha precisat que es produirà una reunió amb els responsables de la companyia Ford, a instàncies de la Comunitat. Igualment, tal com ha explicat, també s'han analitzat els efectes sobre l'espai comú aeri, qüestió sobre la qual també es farà un seguiment. 

Puig ha mantingut, a més, un desdejuni de treball amb el seu homòleg a la regió de Brussel·les capital, Rudi Vervoort.