Notícies

Ves enrere La Generalitat presenta una publicació multiplataforma que ajuda els joves en la cerca d'ocupació i formació a Europa

La Generalitat presenta una publicació multiplataforma que ajuda els joves en la cerca d'ocupació i formació a Europa

 

El delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, ha presentat en la Universitat de València la publicació 'Europa: oportunidades de formación y empleo', una guia elaborada per l'oficina d'informació Europe Direct València, i que arreplega les oportunitats de desenvolupament professional a les quals poden optar els joves valencians. 

La publicació, que està disponible en versió electrònica adaptable a diverses plataformes, és un instrument perquè els i les joves que desitgen impulsar el seu desenvolupament professional en l'àmbit europeu compten amb la informació bàsica per a realitzar-ho. 

En la guia s'arreplega, en primer lloc, l'apartat de formació, amb referències a portals útils per a beques i programes de mobilitat, bases de dades de recerca, l'aprenentatge i l'acreditació dels idiomes, a més d'informació general per a professors i escolars. 

En un segon bloc, la publicació informa de les possibilitats de treball en l'àmbit comunitari, tant en l'apartat de pràctiques professionals com respecte al portal Eures de mobilitat professional, la Garantia Juvenil o la carrera professional en les institucions europees, entre uns altres. 

'Europa: oportunitats de formació i ocupació' recopila, en últim lloc, els enllaços a informació pràctica per a la mobilitat professional, com el Curriculum Vitae Europass, drets com a treballador a Europa i en l'Espai Econòmic Europeu, 'La teua Europa', punts de contacte en ambaixades i consolats, fòrums i guies de països, informació sobre la targeta sanitària europea o el portal europeu de joventut i reconeixement de qualificacions. 

Europe Direct València és una oficina d'informació de la Generalitat, cofinançada per la Comissió Europea, i que té com a missió acostar al ciutadà valencià la realitat europea.